Escape from Alcatraz

Donderdag 12 oktober, een dag om nooit te vergeten. Tijdens wat werkzaamheden in het buitenhok heb ik na afloop de deur van de buitenvoliere niet goed afgesloten. Waarschijnlijk is de Roodstaart Minla tegen de deur gevlogen om insectjes te vangen en is daardoor de deur open gegaan. Toen ik er achter kwam kreeg ik bijna een hartverzakking. Na deze vreselijke ontdekking heb ik alle vogels in het binnenhok gedaan en de balans opgemaakt.

Het resultaat, 8 vogels zijn verdwenen: 5 Kortstaart Papegaai Amedines (4 eigen kweek en 1 kweekpop), de Roodstaart Minla man, en mijn Blauwfazntjes pop en man (ook eigen kweek). Ik kon wel janken. Ik ben er nog steeds niet helemaal overheen. Ik ben wel blij dat de schade beperkt is gebleven tot deze 8, het had nog erger kunnen zijn. Het ergste vindt ik dat mijn 4 eigen kweek Kortstaartjes, waarvan 3 waarschijnlijk popjes, er niet meer zijn. We geven de moed niet op en volgend jaar hoop ik opnieuw met de Kortstaartjes te kunnen kweken. Dit zal me niet nog een keer overkomen !!!

nieuweminlaIk hoop dat de Roodstaart Minla man heimwee of honger krijgt en dat hij misschien alsnog terugkomt. Ik heb de volgende dag de Minla pop in een kooi in de voliere gehangen, wat voer op de grond gezet en de de deur wijd open. Uiteraard waren de overige vogels toen in het binnenhok… Tot nu toe heeft hij het in de vrije wereld waarschijnlijk te veel naar zijn zin. Ik heb de Minla alleen vrijdag nog in de boom van de overbuurvrouw zien zitten, maar nu helaas al 4 dagen niet meer gezien.

Dus hier volgt een oproep voor iedereen die een Roodstaart Minla in Ouderkerk of wijde omgeving ziet vliegen: Stuur hem s.v.p. terug naar zijn huis.

Als hij besluit niet terug te keren ga ik uiteindelijk wel weer op zoek naar een nieuwe Minla man.

3 thoughts on “Escape from Alcatraz

  1. Hallo,

    Nadat ik Uw verslag gelezen heb van de Roodstaart minla
    vraag ik mij af of U mij kan helpen aan een man van deze mooie vogel.

    Mvg Gerrit

  2. Het verslag was 4 jaar geleden geschreven toen de roodstaart minla man onsnapt, ik heb geen minlas meer.

    Mvg Paul

Comments are closed.