Voliere

fonteinBuiten

Mijn buitenvlucht van de voliere is 6m40 lang en 3m40 diep. Hij is 2 meter hoog en is gemaakt van bordeaux rode aluminium profielen met zwart gaas. Hij is gemaakt door de firma Bakker.

Toen de voliere orgineel werd gebouwd was het dak niet overdekt. Er vliegen hier nog al wat reigers en mussen rond. De uitwerpselen van overvliegende vogels van buiten kwamen dus soms in de voliere terecht. In 2002 kreeg ik hierdoor in de voliere een infectie met Campilabacter. Er zijn een aantal vogels dood gegaan. Ook heel veel jongen van dat jaar gingen dood. Dit was reden om in 2003 het dak volledig te bedekken met golfplaten. Daarna heb ik gelukkig geen uitval meer gehad.

De voliere is volledig beplant met struiken en heesters waaronder coniferen, camelia, denneboom, hulst en klimop. De vogels bouwen vaak hun nesten in de struiken. Op de grond liggen mijnstenen (makkelijk schoon te spuiten) en er staat een fontein.

De buitenvlucht (2006)

De buitenvlucht (2006)

Binnen

De voormalige schuur is omgebouwd tot binnenhok van 2,5 meter bij 1,5 meter en 2 meter hoog. In het midden is een groot raam van isolatieglas. Alle wanden zijn geisoleerd met glaswol. Op de grond liggen houtsnippers. Hier wordt al het eten gevoerd, er zijn voldoende zit en rustplaatsen zodat de vogels geen ruzie krijgen. De invliegsluis staat het hele jaar open. In de winter wordt het verwarmd d.m.v. een oliegevulde radiator. Hierdoor is het altijd 10 graden in het hok, er is nog nooit een vogel doodgegaan door de kou. De verlichting is aangesloten op een ‘lichtcomputer’. De 2 truelight buizen branden de hele dag, ’s avonds blijft er een lichtpuntje aan. In het voorjaar hang ik hier ook nestkasten op.

mijnvogelsVogels

Voor een overzicht van de vogels die ik in het verleden heb gekweekt heb ik een aparte pagina met de titel: Mijn Vogels. Deze link is ook te vinden bovenaan de pagina in het eerste menu. In het uitklapmenu van “Mijn Vogels” staan ook alle vogels die ik momenteel bezit en waar ik mee kweek.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>