Prison Break Update

nieuweminlaNa een aantal weken tevergeefs wachten op de terugkeer van de Roodstaart Minla heb ik de hoop opgegeven. Ik heb het beestje niet meer gezien of gehoord.

Dus besloten om een paar advertentie’s te plaatsen en dankzij een alleraardigste tip heb ik in Ridderkerk een jonge man (2006) gekocht – zie foto. De vogel heb ik eerst een week apart gezet in een kooi in de schuur zodat ze aan elkaar konden wennen. De daaropvolgende echte kennismaking in het binnenhok verliep helaas niet naar wens. De jonge man vloog de pop aan en ik moest onmiddelijk ingrijpen anders had ik ook nog een nieuw Minla popje moeten zoeken. Het jonge vogeltje had waarschijnlijk wat last van territorium drift en moest terugverhuizen naar de kooi. Om de vogels beter aan elkaar te laten wennen heb ik vervolgens in de kooi een afscheiding van gaas gemaakt en ook het popje uitgevangen en in de kooi gezet. Na 2 weken heb ik afscheiding weggehaald, maar de 2e nadere kennismaking liep ook weer bijna op een bloedbad uit. De veren vlogen in het rond, de dominante man zat bovenop de pop. Na advies van vogelvriend Ad heb ik de pop weer teruggezet in de voliere en blijft de man tot het voorjaar in de kooi. Over een paar maanden ga ik het opnieuw proberen.

Michael had op een beurs een bijzonder Goudbuik popje op de kop getikt. Dit popje heeft hij aan mij gegeven, Michael nogmaals bedankt! Ze ziet er momenteel nog uit als een magere Sugar Lee Hooper. Met wat extra aandacht, liefde en goede verzorging groeien de kopveertjes hopelijk weer terug en wordt het alsnog een mooie vogel. Deze vogel kostte Michael slechts 2 euro. Dat is weer eens wat anders dan de gebruikelijke torenhoge prijzen van tegenwoordig.

Mijn laatstgeboren Kapoetsensijs jongen zijn helaas dood gegaan. Vermoedelijk te weinig eiwit binnen gekregen omdat de ouders de jongen voornamelijk met pellets voerden. Het beschikbare opfokvoer werd door mijn andere vogels opgepeuzeld.

Inmiddels heb ik alle nestmaterialen verwijderd uit het binnenhok. De broedrijpe Rooddruppel Astrilde man moet nog maar even geduld hebben. Het popje is er nog niet aan toe.