Kweekseizoen 2012 al aangebroken

Vorige maand had ik alle Geelbuik- en Yarrelsijzen weer apart gezet, dus de poppen en mannen gescheiden. Dit doe ik om de vogels rust te geven, goed door de rui te komen en hopelijk gaan ze hun partners missen en zijn ze in het voorjaar weer broeds. Van een koppel geelbuiksijzen en van de Yarrelsijzen zag ik dat ze al broeds waren. Deze heb ik weer samen gezet en binnen een week was het Yarrelkoppel klaar met het nest en lagen daar 5 eieren in. 3 van de 5 eieren waren bevrucht, 2 zijn uitgekomen. De man heeft voortreffelijke vaderinstincten en helpt goed mee met het voeren. De Geelbuiksijzen hebben 1 bevrucht ei. Met dit koppel had ik dit jaar nog geen jongen gehad. Dus met spoed ringen besteld voor 2012. 

Ik heb van afgelopen kweekseizoen enkele jongen zelf gehouden en vorige maand heb ik nog een extra man (Belgische lijn) uit 2010 en een pop (Duitse lijn) uit 2011 aangeschaft om vers bloed in te brengen.

Vorige maand heb ik prachtig koppel Kapoetsensijzen uit 2010 aangeschaft voor de kweek. Dit geeft wat extra kleur in de zolder. In het verleden heb ik met deze soort in de buiten- en binnen volière gekweekt maar dit keer ga ik het op zolder proberen.

One thought on “Kweekseizoen 2012 al aangebroken

 1. Hallo Paul,

  Is het nog gelukt met de kweker in Monster?
  De Rode Kardinalen zijn erg schuw en eten al het groen kapot in de voliere. Groot, schuw geen vogels voor mij.
  Ik verkoop ze weer. Mijn zwartkopsijzen 3 koppels
  komen goed door de rui heen. Ze zitten koud en apart
  Groet
  Willem

Comments are closed.