Eindelijk lente !

Ondanks het feit dat het Nederlandse lenteweer nog wat wisselend is, hebben een aantal vogels de lentekriebels al weer helemaal te pakken. Toen ik eind maart de beplanting in de buitenvolière aan het snoeien was kwam ik daar geheel onverwacht al een nestje van de Goudbuikjes tegen. Ik heb de eerste jongen van 2009 dus geringd (met ringen uit 2008 aangezien ik de ringen voor 2009 nog niet in het bezit heb).

 lente-2009

Zowel in het binnen- als (gerepareerde) buitengedeelte heb ik verschillende nestmaterialen voor de vogels neergelegd. Veel vogels zijn heel actief en de Emblema Picta’s zijn in het binnenhok begonnen met het bouwen van een nest. Ik had mijn eigen kweek Kapoetsensijs man een paar dagen in een TT kooi in het binnenhok gezet zodat de pop hem even goed kon inspecteren, vandaag heb ik hem losgelaten, en de pop is begonnen met het bouwen van een nest. Een paar dagen geleden hoorde ik plotseling bedelgeluiden uit de dichtgegroeide coniferen, hier bleek een nestje met jonge cubuvinkjes te zitten. Gezien de werkzaamheden van de zolder heb ik niet veel tijd gehad om de volière te observeren dus ook dit kwam als een verassing ! De jongen worden goed gevoerd met een premix opfokvoer van Aves, gemixt met geknipte pinkies en buffalowormpjes.

Mijn geelbuikmannen – die al een poosje in aparte kooien in de binnenvoliere verblijven – toonden 3 weken geleden een sterke achteruitgang. Ze waren erg vermagerd en konden niet meer vliegen. Ik was hier erg van geschrokken en heb een mest onderzoek bij een gespecialiseerde dierenarts laten doen. De uitslag was dat alles schoon was. Ik heb de vogels toen opgepept met Nectar en Propolis en ze lekker warm gehouden. Inmiddels zijn ze aanzienlijk opgeknapt, ze vliegen weer als vanouds.

Tenslotte hebben we een mooie set met foto’s toegevoegd in de fotogalerie. Hieronder staat de samenvatting, klik hier of in het menu op foto’s en kies galerie “Lente 2009″ om ze per stuk te bekijken.

lente2009