Nieuws uit 2005

6 december 2005:

Het laatste kapoetsensijsje is uit het ei gekropen.

5 december 2005:

Een Sinterklaascadeau… er liggen 2 baby Kapoetsensijsjes in het nest !

1 december 2005:

Vandaag ben ik naar Rotterdam gereden om een kweekstel Forbes Papegaai Amadines op te halen. Ik heb nu 3 koppels van dit soort.

 

29 november 2005:

Vandaag lid geworden van Vogelverening Haarlem.

28 november 2005:

Ik heb 1 van de jonge Roodkop Auroras jongen dood gevonden in de buitenvoliere. Het vogeltje is de hele nacht buiten gebleven en waarschijnlijk door de kou overleden. Met de andere 2 gaat het gelukkig goed.

 

22 november 2005:

Mijn nieuwe Kapoetsensijs pop heeft een nest gebouwd en 3 (bevruchte) eieren gelegd. Ik verwacht rond 6 december jongen.

19 november 2005:

De 3 Roodkop Auroras zijn vandaag uitgevlogen.

1 november 2005:

Hoera er liggen 3 jonge Roodkop Auroras in het nest. Hopelijk gaat alles goed.

30 oktober 2005:

Vandaag naar een vogelvriendin in Naarden geweest. Ik heb van haar een Mozambiquesijs popje uit eigen kweek gekregen. De sijs heeft een ring van 2005.

29 oktober 2005

Vandaag een ingrijpende verbouwing van de buitenvoliere… Aangezien er steeds water op het dak bleef liggen heb ik besloten om het dak schuin af te laten lopen. Om dit voormekaar te krijgen hebben we het hele frame aan de voorkant losgehaald. Op de bestaande betonrand hebben we een rij bakstenen gelijmd en daar het frame weer aan vastgezet. Nu is de voorkant 10 cm hoger en loopt het water vanzelf weg. Met dank aan Robin, Eva & Paul. Kijk bij de foto’s voor het resultaat.

20 oktober 2005:

De Roodkop Auroras hebben opnieuw een nest gebouwd in de kunstkerstboom in het binnenhok en 3 eieren gelegd, deze bleken na later onderzoek bevrucht te zijn. Als alles goed gaat verwacht ik de jongen rond 1 november.

15 oktober 2005:

De kapoetsensijsjes: 2 mannen hebben een nieuwe baas gekregen. Ik heb er 1 geruild voor een onverwant popje en de andere verkocht. 1 van mijn eigen 2005 kweek popjes heb ik vanmiddag verkocht.

 

9 oktober 2005:

Helaas de eieren van de Roodkop Auroras zijn niet bevrucht. Ik heb vandaag ook alle nestkastjes verwijderd uit de binnen en buiten voliere.

 

8 oktober 2005:

Vandaag in Arnhem (eindelijk) een koppel Forbes Papegaai Amadines gekocht. Hopelijk volgt er binnenkort nog een koppel. Vanmiddag heb ik mijn nieuwe kooien opgehaald. Ze zijn precies op maat gemaakt. Hier zet ik de nieuwe vogels eerst in quarantaine en kan ik zelfstandige jongen apart zetten als ik ze wil verkopen of ruilen.

4 oktober 2005:

De Roodkop Auroras hebben 3 eieren, over een paar dagen ga ik controleren of ze bevrucht zijn.

 

2 oktober 2005:

De 4 Kortstaart Amadine jongen zijn vandaag uitgevlogen. Een mooi gezicht de 4 jongen onwennig op een stok naast elkaar. De ouders blijven ze goed voeren.

 

24 september 2005:

Tijdens mijn vakantie zijn er een aantal vogels ontsnapt uit een klein kiertje van de voliere. Ik denk dat ze me mistte en achter me aan kwamen naar Portugal. Mijn vogeloppassen (Robin, Eva, Anne en John) hebben nog geprobeerd de vogels te vangen. Het is ze gelukt om 1 Bichenowtje te vangen, 1 Cuba Vink man, 1 Bichenow man en 1 Roodkop Papegaai Amadine zijn helaas met de noorderzon vertrokken. Er was wel een mooie verassing, 4 prachtige Kortstaart Amadine jongen zaten levend en wel in het nest.

 

3 September 2005:

Hoera ik heb weer bevruchte eieren van de Kortstaart Papegaai Amadines. Hopelijk gaat het nu beter dan vorige maand.

 

Augustus 2005:

De Domino Paapjes die ik begin juni had gekocht, heb ik verkocht. Ik vond deze vogel een beetje te schuw, en zag ze vrijwel nooit. Ik had een nestje met 2 jonge Kortstaart Papegaai Amadines, helaas zijn de ouders na een week gestopt met voeren en zijn ze overleden. Met de kapoetsensijsjes ging het gelukkig beter, uit de 3 nestjes zijn in totaal 10 jongen geboren.

 

Juli 2005:

Ik heb een koppel Blauw-Grijze Roodstaartjes en een koppel Roodkop Auroras gekocht. De nieuwe vogels vermaken zich prima in hun nieuwe onderkomen.

 

25 juni 2005:

Vandaag naar Amsterdam om een jonge Mozambique sijs op te halen bij Meinrad. Hij is een erg mooi examplaar en zingt net als Pavarotti. Ik heb nu allemaal complete koppels.

 

20 juni 2005:

Eindelijk! ik heb een mooi jong Kort-staart popje gevonden voor mijn eenzame eigen kweek man. Na lang zoeken heb ik kunnen ruilen met Jan voor een Kapoetsensijs pop. Pop Kort-staart voelt zich goed thuis en ze zoeken elkaars gezelschap vaak op, dus we zullen zien of er iets gaat gebeuren.

 

12 juni 2005:

Ad kwam vandaag een Roodkop Papegaai popje halen, hopelijk krijgt hij veel jongen. Hij heeft me ook laten zien hoe je een pop van een man onderscheidt door te pendelen, daar ga ik in de toekomst zeker vaak gebruik van maken !!

8 juni 2005:

Vandaag heb ik een koppel Domino Paapjes gekocht in Rijnsburg. Ik kan er heel weinig informatie over deze vogels vinden, dus als je nog tips hebt zijn ze van harte welkom. De vogels zijn nogal schuw, over een tijdje als ze gewend zijn zie ik ze misschien wat vaker.

8 juni 2005:

Eindelijk is mijn eigen vogel internet pagina een feit. Er moet nog een hoop gebeuren maar dat komt allemaal wel voormekaar. Hierbij wil ik Paul bedanken voor het maken van deze webpagina’s.