Kweekseizoen 2011 is aangebroken

De eerste maanden van dit jaar heb ik de laatste set kooien voor de zolder afgemaakt. Ook de electra is nu helemaal aangesloten. 7 koppels Geelbuiksijzen en 2 koppels Yarrelsijzen hebben de nieuwe verblijven kort geleden in gebruik genomen. Van de Geelbuikjes zijn er 3 koppels die zich de afgelopen 2 seizoenen al bewezen hebben. Ze waren blij om elkaar weer te zien en begonnen allen al heel snel met het bouwen van nesten en de gebruikelijke rituelen. Tot nu toe heeft 1 koppel 3 bevruchte eieren geproduceerd. Over 3 dagen moeten deze uitkomen. De overige koppels zijn ook al druk doende. Helaas van de nieuwelingen tot nu toe 2 onbevruchte nestjes.

De Yarrelsijzen hebben ook nestjes gebouwd, maar tot nu toe gaat het nog niet zo voorspoedig. 1 koppel met 4 onbevruchte eieren. Van het andere koppel is de pop vorige week helaas met onbekende oorzaak overleden.

Voor een vogelvriend heb ik onlangs 2 koppels Yarrelsijzen opgehaald uit Meppel. Ze zitten tijdelijk bij mij op zolder omdat hij geen ruimte heeft. De volgende dag is helaas 1 van de mannen dood gegaan. Waarschijnlijk door de stres van het transport, de pop zit ook niet goed in haar vel, kortom ontzettend balen voor ons beide. Het andere stel gaat gelukkig wel als een speer. Het nest is in aanbouw dus hopelijk zorgen ze voor nageslacht.