Meer kooien en nog meer Geelbuiken

April was een drukke maand. Vorige maand hebben we het 2e deel van de kooien gebouwd. Het eindresultaat is een kooi van 255cm  breed met tussenschuiven in te delen van 3 grote tot 12 kleine verblijven. De nieuwe kooien zijn ook precies op tijd klaar. De nieuwe lichting van 13 jonge Geelbuikjes zijn zelfstandig geworden en hadden dringend behoefte aan eigen leefruimte.

Overzicht van alle beschikbare kooien, de nieuwste staan links

Hetzelfde gold ook voor de ouders, 2 stellen waren al met een nieuw nest bezig. Deze nieuwe nesten zijn inmiddels uitgekomen en beide stellen hebben totaal 5 jongen. Het 3e koppel heeft een kleine vertraging opgelopen omdat de man uitgevangen moest worden, hij werdt nogal driftig tegenover de pop en om te voorkomen dat hij zijn jongen iets zou aandoen heb ik hem apart moeten zetten. De pop heeft de jongen gelukkig prima gevoerd en grootgebracht. Nu zit ze op 4 verse eieren, eind van de week ga ik kijken of ze bevrucht zijn.

Van mijn eigen kweek 2009 had ik een erg broedse pop. Ik heb haar gekoppeld met een geruilde man en vandaag heeft ze haar eerste ei gelegd. Heel spannend of het allemaal goed gaat met deze jonge onervaren vogels.

5 thoughts on “Meer kooien en nog meer Geelbuiken

 1. hoi paul, het ziet er prachtig uit en alles zelf gemaakt!!!!! heel bizonder.

  groet ad

 2. Hallo Paul.

  De tweede serie is nog mooier dan de eerste.

  Op naar de derde!

  Groeten Michael.

 3. Hallo, als het goed is zag ik op youtube een filmpje van vogeltjes van jou die aan het badderen zijn op zo’n waterornament? Hoe werkt dat pompt dat rond of zit hij aangesloten op de waterleiding?
  Graag hoor ik van je,

  Groetje ilona

 4. hoi Paul je heb het goed voorelkaar op je zolder
  het ziet er goed uit
  mooie vogels die geelbuiksijsen
  hoe heb je het dit jaar gedaan?
  ik hoor het wel
  groetjes Roy (Osdorp)

 5. hoi Paul hoe gaat het met de kweek
  ik hoor het wel groetjes roy

Comments are closed.