Zolder in gebruik

Met uitzondering van 2 Goudbuik mannen zijn alle jonge tropen die ik in 2009 heb gekweekt inmiddels verkocht. Helaas was mijn enige eigen gekweekte Goudbuikpop verdwenen vlak voordat ze naar Overijsel zou verhuizen. Wat er met haar is gebeurd blijft een raadsel. Sinds 3 weken heb ik weer 4 nieuwe jongen, onverwacht hebben mijn Cuba’s en het kweekstel Goudbuikjes beide 2 jongen uitgebroed in het binnenhok. Gezien de winterkou is de sluis al een tijdje gesloten zodat het binnenverblijf op ca. 10 graden kan blijven. 

De Geelbuiksijzen in hun nieuwe kooien

De Geelbuiksijzen in hun nieuwe kooien

Begin oktober zijn alle Geelbuiksijzen verhuist naar hun nieuwe verblijf in de zolder. De mannen en poppen zitten nu apart in de nieuwe kooien. Zo te zien vinden ze het verblijf in hun ruime kooien (1,90m x 0,50m x 0,50m LxBxD) erg prettig, alle vogels doen het heel erg goed. Inmiddels zijn de gelachten van de jonge vogels duidelijk. Op een paar kalige kopjes na hebben ze de rui goed doorstaan en ze zijn mooi op kleur gekomen. Van de 14 jongen heb ik nu nog 8 mannen en 4 poppen over. Helaas is 1 pop overleden omdat ze door schrik hard tegen de tralies is gevlogen , 1 man is verkocht aan een mede-lid van de WAS (Werkgroep Amerikaanse Sijzen). Binnenkort ga ik alle overgebleven mannen ruilen voor 8 andere onverwante mannen. Hiervan ga ik meest geschikte mannen houden om in het najaar mee te kweken. Met de 3 kweekstellen van 2009 ga ik in maart of april weer beginnen met koppelen.

 Gezien de vele vragen die ik krijg heb ik ook wat foto’s van de zolder metamorfose en de bouw van de kooien geplaatst. In het menu Overige vindt je ook details over de materialen die ik heb gebruikt voor de bouw van de kooien.

8 thoughts on “Zolder in gebruik

  1. Hoi Paul,

    Heb je site bekeken en het is prachtig geworden.

    Ook de uitleg over de verbouwde zolder en kooien is erg leuk geworden, ik denk dat veel mensen dit mee kunnen nemen in hun ideeën voor het zelf bouwen van kooien.

    Op naar de 2de en 3de serie kooien, en dan heb je een kweekzolder waar je jaren lang plezier van kan hebben.

    Straks ook nog een nieuwe baan en jouw (kweek)jaar kan al niet meer stuk.

    heel veel succes met alles en spreek je later.

    Groeten Michael.

  2. Hoi paul zojuist jou side gelezen erg intressant en daarom wil ik jou het volgende vragen ik heb vorig jaar maart 3 koppels geel buiken aangeschaft uit eindhoven er is ondertussen 1 koppel gesneuveld jammer ik heb over 1 pop 2006,1pop 2009 en beide mannen ook 2009.Zelf kweek ik met goulds en magelaan sijzen temperatuur in de ruimte is 14 graden met 15 uur licht.nu mijn vraag ik krijg ze tot heden niet aan de praat dus vraag ik mij nu af waar neer is voor deze vogels de broedtijd ik heb de mannen en poppen gescheiden zitten.Zou jij mij misschien een richtlijn kunnen geven.
    In afwachting gr jaap.

  3. Hallo Jaap,
    Om de “vogels aan de praat” te krijgen kan je op verschillende manieren proberen, ten eerst moet de vogels in top conditie zijn, het moet goed klikken tussen de vogels, ze kunnen erg kieskeurig zijn dus probeer een andere pop met de man of anders om, inpricipe is 14 gaden en 15 uur licht genoeg, maar mischien kan je de vogels meer stimuleren door de temparatuur iets hoger te doen en het licht een uur verlengen. een eiwit rijk ei-voer en kiemzaad is ook belangerijk, dit kan ook de vogels stimuleren, probeer ook wat groen in de kooi te hangen en een paar nest mandjes met zodat de popje keuze heeft. nogmaals elke vogel is anders en dit is natuurlijk geen garantie voor succes.
    Ik hoop dat je wat hier aan heb.
    Vriendelijk groeten Paul

  4. hallo paul heb vraagje men man van treursijs is dood
    heb je nog man teveel liefst 2010
    ben van laakdal B
    mvg

  5. Hallo Jos,
    Ik heb op dit moment een koppel van 2009, ik heb niet met ze gekweekt, ik hoop in de nazomer jongen op stok te krijgen.
    mvg, Paul

  6. dag paul,die profielen en verbindingsstukken waar kan je dat verkrijgen
    grtn filip

Comments are closed.