Update Najaar 2009

Voor zo ver het nu al aan de borstjes valt af te leiden, denk ik dat de jonge Goudbuikjes 3 mannen en 2 poppen zijn. Daarnaast 3 uitgevlogen ringloze Cubavinkjes. Het popje zit weer op 2 bevruchte eieren. Wat betreft de tropen is het nu einde van het kweekseizoen, tijd om op te ruimen en te ontsmetten.

Doorkleurende jonge Geelbuik mannen

Doorkleurende jonge Geelbuik mannen

De 8 Geelbuikjongen (van de 1e ronde) beginnen goed op kleur te komen. Het is nu goed zichtbaar dat er slechts 2 poppen bij zitten. De mannen krijgen al duidelijk zwarte kopveertjes en de borst begint wat harder geel te kleuren. De resultaten van de 2e ronde: 1 nestje van 2 jongen (vandaag uitgevlogen), het 2e nestje 2 jongen (het 3e jong was na 5 dagen helaas dood gegaan), van het 3e nestje heb ik vandaag de 4 jongen geringt. Nog net op tijd, de ringen gingen al heel erg moeilijk om de tere pootjes.

Binnenkort verhuizen alle Geelbuikjes naar de zolder, de ruimte is zo goed als klaar, de komende 2 weken staan in het teken van de bouw van de kooien voor de zolder. Hierover zal ik binnenkort wat meer vertellen.

Geelbuik jong, 1e dag uitgevlogen

Geelbuik jong, 1e dag uitgevlogen

Afgelopen zaterdag ging ik met vogelvriend Michael naar de grote vogelmarkt in de IJsselhallen in Zwolle. Hier heb ik de materialen voor de zolder kooien gekocht. Het was wederom heel erg druk. Er waren voldoende tropen te koop, maar weinig bijzondere soorten gezien. De Papegaaien en Kromsnavels waren in overvloed aanwezig, vaak in veel te kleine kooien. Het is jammer dat sommige handelaren zo slecht met de dieren omgaan, de vogels hebben al genoeg stress van alle drukte en vaak ook van het reizen.

4 thoughts on “Update Najaar 2009

  1. Hi, mooie vogeltjes heb je!

    Groetjes van Marije (Zonnehof)

Comments are closed.