Einde van de zomer

Vanaf vandaag is deze nieuwe website in gebruik. Het is voortaan mogelijk om direct te reageren op mijn nieuwsberichten.  Ook is het gastenboek weer actief en ik vindt het nog steeds erg leuk als je een bericht achter laat.

Schreef ik bij de Zomerstand nog dat er weinig bevruchte eieren waren, die woorden moet ik nu terug nemen. De Forbessen hebben 4 jongen grootgebracht. Toevallig hoorde ik in de buitenvoliere de bedelgeluiden en vond ik het nestje. Ik was net op tijd met ringen, net als bij de Goudbuikjes, die hebben me verrast met een nest met 5 jongen. De jongen moeten nog op kleur komen. Ik kan nu wel al zeggen dat eventuele poppen gereserveerd zijn. Wel heb ik nog enkele natuurbroed mannen van dit jaar te koop. Één van mijn eigen kweek poppen van dit jaar had een ernstig probleem met haar pootje, ik heb haar helaas uit haar lijden moeten verlossen. De Cubavinkjes produceerden ook nog 3 jongen. Helaas was ik net te laat en kon ik ze niet meer ringen.

Geelbuik-jongen-2009-lof3

De Geelbuik jongen eten graag van een blaadje witlof

Zoals wel blijkt uit mijn eerdere berichten over de Geelbuikjes ging het daar ook reuze goed. Van 3 koppels heb ik nu in totaal 8 zelfstandige jongen uitgevangen. Alle koppels zijn begonnen aan de 2e ronde. Van het snelste koppel kwamen gisteren 2 jongen uit het ei geklauterd. Het 2e koppel heeft 3 (van 4) bevruchte eieren en het 3e koppel heeft 4 bevruchte eieren. Met deze resultaten ben ik erg blij zeker omdat dit de eerste keer is dat ik in kooien kweek (in plaats van in de voliere).

Omdat ik het gevoel had dat mijn vorige opfokvoer van een betere kwaliteit was ben ik toch weer teruggegaan naar Aves. Het gemak van het kant-en-klaar produkt weegt bij mij niet genoeg op tegen meer verse ingredienten. Het is wat meer werk maar dat heb ik er wel voor over.

geelbuik-jongen-2009-colonie

Zelfstandige Geelbuik jongen zitten gezellig op een kluitje

2 thoughts on “Einde van de zomer

  1. Ik moet er wel even aan wennen maar ik kan alles makkelijk vinden. Vooral de foto’s zijn erg mooi zo. Ik kom regelematig even kijken. Gr. Lucas.

Comments are closed.