Eindelijk weer tijd

Eindelijk is de tuinrenovatie afgerond. Na een drukke zomer van ophogen, kruiwagens vol aarde en zand scheppen, buxus plantjes planten, grind harken, pallisades plaatsen en een terras aanleggen heb ik nu weer tijd om mijn web-site weer eens up-to-date te maken.

Het kweekseizoen van 2008 is goed verlopen en over de resultaten heb ik niets te klagen. Hieronder het overzicht van de tot nu toe uitgevlogen jongen:

 Soort:  Aantal jongen:
 Goudbuikjes         4 (3-1)
 Emblema Pictas  7 (5-2)
 Cuba Vinken  9 (1-5) rest moet nog op kleur komen
 Bichenow Astrilden  2 (?-?) heel moeilijk te zien
 Forbes Papegaai Amadines  5 (3-2)
 Geelbuik Sijzen  5 (3-2)

In de buitenvoliere hangen nog een aantal nestjes: de Goudbuikjes zitten weer op 4 eieren, ik weet niet of deze bevrucht zijn. De Cubavinken zitten op 3 bevruchte eieren en de Emblema Picta’s ook op 3 eieren waarvan er 2 zeker bevrucht zijn. DUs volgende week verwacht ik weer de ooievaar. Na deze ronde worden alle nestkastjes opgeruimd en schoongemaakt en de nestmaterialen verwijderd.

goudbuikfamilie

Tijdens de tuinverbouwing heb ik de Kapoetsensijzen verhuist van de broedkooi naar het binnenhok waar het wel lukte om 2 bevruchte eieren uit te broeden. Afgelopen maandag zijn de jongen geringd.

Van de jongen is één van mijn goudbuikmannen verkocht aan een liefhebber in Harderwijk, de pop verhuist binnenkort naar Baarn. Van de Emblema Pictas houd ik zelf 1 pop, de andere gaat binnenkort naar Rijnsburg. Één Cubavink pop is verkocht aan een liefhebber in Weesp die zo weer een nieuw koppel kon samenstellen. Volgende week gaan 3 Geelbuiksijs mannen naar Limburg, de 2 poppen houd ik zelf om volgend jaar mee te gaan kweken. Hiervoor heb ik 4 mannen gekocht in Groningen. 3 van deze Geelbuik mannen zijn Deens. Volgend jaar hoop ik nog 2 poppen te vinden.

Eind juli ben ik geinterviewd door de Speciaalclub Papegaai Amadines & Australische Prachtvinken (SPAAP). Het is afgedrukt in het clubblad van september. Binnenkort zet ik het artikel ook op deze website.

emblema-en-goudbuikjes(1)