Winterstilte

emblemapicta-geelbuiksijs-vogel2008De afgelopen periode is er niet veel te melden. Om even te laten weten dat ik er nog steeds ben toch een update. In november heb ik broertje en zusje Geschilde Astrilde aangeschaft, beter bekend als Emblema Pictas. De bedoeling was om met het koppel wat ik reeds in het bezit had 2 onverwante koppels samen te stellen. Helaas is de 1e pop overleden dus ga ik binnenkort op zoek naar een nieuwe gezonde pop.

Helaas is door mijn schuld ook mijn koppel Bichenows overleden. Toen het erg koud werd bleef het stel in de buitenvoliere, de sluis heb ik ‘s avonds dichtgedaan. Pas in de loop van de volgende ochtend kwam ik hier achter, toen was het helaas te laat. Gelukkig heb ik van dit koppel nog 1 jong zelf. Binnenkort ga ik op zoek naar een geschikte partner, maar eerst even afwachten of dit jong een pop of man betreft, het verschil is momenteel voor mij nog niet te zien.

Met uitzondering van de Forbes Papegaai Amadines jongen (waaronder die van de foto van 21 oktober) en het zojuist genoemde Bichenow jong zijn alle andere jongen van kweekseizoen 2007 al lang verkocht of geruild.

Het koppel Geelbuiksijsjes vermaakt zich nog prima, ik vindt het een sieraad voor mijn voliere.In het najaar heb ik genoten van de acrobatische capriolen die ze uithalen als ze de zaadjes van de vers geplukte Teunisbloemen uitpikken. Als het een beetje meezit gaat het stel dit voorjaar broeden.

Vorige week ben ik met vogelvriend Michael nog even naar de vogel 2008 tentoonstelling in Apeldoorn geweest. Dit grootse evenement was ook dit jaar weer druk bezocht . Het viel ons op dat er dit jaar weer minder vruchten en insecteneters te zien waren.