Uitgevlogen jongen en eieren

4 Bichenow en 2 Kapoetsen Sijs jongen zijn inmiddels uitgevlogen en zelfstandig. Het lijkt er op dat het de Kapoetsen een man en een pop zijn. De moeder zit momenteel (weer) op 4 bevruchte eieren, volgende week als ze uitkomen ben ik helaas niet aanwezig om te kijken of het allemaal wel goed gaat. De komende week zitten we heerlijk in Frankrijk, bij de Dordogne te genieten van een Frans wijntje en een lekker stukje Fromage. De 2e Kapoetsen Sijs pop zit ook op een nest van 4 eieren, hiervan zijn er 2 zeker bevrucht, deze komen pas een week later uit.

De Oranjekaakjes hebben 2 van de 4 eieren uitgebroed. Na 1,5 week zijn ze helaas gestorven. De ouders voedden de jongen alleen maar met zaad, daardoor groeiden ze niet voldoende en hebben ze het niet gered.

De Forbes Papegaai Amadines hebben ook 2 jongen op de wereld gezet. Hiermee gaat het gelukkig een stuk beter. Beide jongen zitten inmiddels parmantig op de stok.

De Cubavinken maken overuren, inmiddels is de pop bezig met het maken van het 3e broedsel terwijl vader Cubavink de 3 jongen van het 2e nest nog voert. Er vliegen nu dus al 6 kleine Cubavinkjes rond en als het zo doorgaat binnen een paar weken nog meer. Even kijken wat er dan gebeurd. Als de pop opnieuw een familie wil stichten ga ik de ouders en laatste jongen uitvangen en in een aparte kooi zetten. Als ik dat niet doe gaat de pop er misschien wel aan onderdoor, het is tenslotte geen legkip… Au Revoir.