Komkommertijd

zomer2006-2Tsjonge jonge wat was het heet in juli. Mijn tropische vogels hadden hier uiteraard geen last van, maar ik wel. Te heet om in een warm huis in een te hete kamer achter de computer te zitten om de website bij te werken. Niet te warm om in de tuin met een koud glas rosé of een koel biertje onder de parasol te zitten en van mijn voliere te genieten.

In de afgelopen periode zijn 2 Kapoetsensijsjes uitgevlogen. Van Michael heb ik een Kapoetsensijs popje (2003) te logeren. Ze heeft mijn kweekman verleid en heeft 1 jong grootgebracht.

Helaas vond ik mijn Blauwfazant kweekpop met 1 van haar jongen dood op de grond van de buitenvoliere, doodsoorzaak onbekend, het team van CSI New York doet nog onderzoek. Haar andere overgebleven jong is opgegroeid tot een mooie man. Zo mooi dat ik overweeg om – voor het eerst – in het najaar met deze vogel naar de tentoonstelling te gaan. Dezelfde overleden pop had alweer een nieuw nest met 2 jongen. De jongen waren ongeveer 1 week oud. De vader heeft de jongen zelfstandig grootgebracht.

Mijn laatste koppel Kortstaartjes – die tijdelijk in een kooi verbleven – zijn inmiddels goed gewend aan de binnen- en buitenvoliere. Zonder vijandigheid met de andere 2 koppels Kortstaartjes.

Tenslotte ondekte ik gisteren een Kortstaart nestje in de binnenvoliere met 3 eieren. Ik hoop er van de week achter te komen van welk stel dit nest is, en of deze eieren bevrucht zijn.